Monique van Laerhoven

training & coaching

Over Monique

Ik begeleid mensen die met hart en ziel, meer vanuit hun persoonlijke kracht en eigenheid willen leven en werken.  En organisaties die die kracht en eigenheid van medewerkers tot bloei willen laten komen. Anderen noemen mij in mijn werk liefdevol confronterend, integer en fijnzinnig scherp. Ik geef ruimte en aandacht aan wat er werkelijk aan de hand is zonder te oordelen. 

Na mijn studie Biologie heb ik acht jaar gewerkt bij een beroepsvereniging als adviseur arbeidsmarkt. Hier begon mijn liefde voor het raakvlak mens en werk. Mijn interesse en inzicht in organisaties groeide toen ik vervolgens een aantal jaren als accountmanager bij een detacheringsbureau werkte. Brede ervaring met het begeleiden van mensen en teams kreeg ik als management- en communicatietrainer bij een trainingsbureau. Sinds 2006 richt ik me als zelfstandig trainer en coach op het tot bloei brengen van je persoonlijke kracht en kwaliteit. Zo helemaal werken vanuit mezelf, op mijn manier, met vrijheid en verantwoordelijkheid, past bij mijn levensvisie dat je zelf beginpunt kunt zijn en dat je wensen en verlangens de richting mogen bepalen. Vanaf 2008 ben ik verbonden met het ITIP, de levensschool waar ik ben opgeleid. Binnen het ITIP ben ik werkzaam in verschillende opleidingen. In organisaties begeleid ik persoonlijk leiderschaps- en teamontwikkeltrajecten.

Ik ben opgeleid aan de Universiteit Utrecht, studierichting medische Biologie. Bij het ITIP heb ik de driejarige Opleiding gedaan en de tweejarige opleiding Energetisch Werken. Ik ben geschoold in Systemisch Werk bij TCT opstellingen. Mezelf blijven ontwikkelen beschouw ik als een wezenlijk element van mijn werk. 

De vele verschillende mensen om me heen zijn mijn belangrijkste inspiratiebron: van mijn leraren bij het ITIP, mijn dochter, mijn vrienden, tot de mensen die ik zomaar even kort ontmoet.  Dans en beweging zijn wezenlijke voeding voor mijn ziel. Met name de vijf Ritmes en Argentijnse tango brengen mij steeds weer terug bij mezelf. Daarnaast inspireert de natuur me elke dag opnieuw. 

Ik ben geboren in 1965, heb een leuke dochter (2001) en woon in Utrecht. 

Monique van Laerhoven training & coaching – 0620417459 – info@moniquevanlaerhoven.nl